Отборът на Рен постигна емоционална победа с 3:2 над Нант в двубой от 22-ри кръг на френската Лига 1. В редовното време домакините губеха с 1:2, но само за 3 минути отбелязаха две попадения и от губещи се превърнаха в големия печеливш. Откриващото попадение бе автогол на Дамиен Да Силва, а след това Рафиня възстанови равенството. Малко по-късно Моузес Симон отново изведе гостите напред, но Бенжамен Буриго отново върна паритета. Последната дума бе на Рафиня, който реализира дълбоко в добавеното време и донесе победата на своя тим. 

Първата част не успя да ни предложи голове, макар че още в 10-ата минута гостите можеха да поведат, ако Людовик Блас бе успял да преодолее стража на Рен, Едуард Менди, който демонстрира страхотен рефлекс и отрази удара на своя противник. 

Последва удар на М'Байе Нианг, който пое топката от свободен удар и без да се замисли я запрати към вратата на Нант, но ударът му премина встрани. 

В 36-ата минута Адриен Уну получи фантастичен пас в наказателното поле, но мощният му удар се озова право в лявата греда. 

Втората част започна с гол на сметката на Рен и нещастен момент за Дамиен Да Силва, който успя да си отбележи автогол в опита си да отклони центриране на противник. 

В 70-ата Рене Крихин повали грубо съперник на тревата, за което Рен бе възнаграден с изпълнение на дузпа. Опитът на Нианг от бялата точка обаче не бе силен и Албан Лафон спаси с лекота. 

Секунди по-късно Рафиня бе на точното място в точното време и овладя отбита топка в наказателното поле, след което моментално я изстреля в средата на врата, изравнявайки резултата. 

Само 4 минути по-късно резултатът вече бе 2:1 за гостите, след като Моузес Симон оплете топката в мрежата на Блас. 

Добавеното време на срещата обаче ни направи свидетели на истински трилър. В добавеното време Бенжамен Буриго възстанови равенството, но останаха съмнения за засада. Съдията реши да прегледа редовността на гола и след преглед с ВАР отмени попадението. 

Секунди по-късно Рен отново вкара топката в мрежата на Блас. Този път адресантът бе Рафиня, но съдията отново прецени, че трябва да се убеди в редовността на попадението. Този път решението бе различно и домакините се отдадоха на заслужени празненства. 

Така Рен затвърди третата си позиция и вече има 40 точки в своя актив, а Нант е с 8 по-малко на 6-а позиция.