Олимпик Лион взе изключително трудна, но много важна победа в последния мач от 16-я кръг на Лига 1. След успех с 1:0 като гост на Сент Етиен, лидерът в класирането вече е на пет точки пред преследвачите си Пари Сен-Жермен и Омилпик Марсилия.

На стадион „Жофроа Гишар“ в Сент Етиен се получи очакваното дерби, като победа за домакините щеше да ги нареди също до гореспоменатите двама преследвачи, но вместо това „зелено-белите“ останаха с 26 точки, с по колкото са и следващите го Валенсиен, Бордо и Рен.

Олимпик Лион стигна до победата с човек по-малко, след като Мамаду Дабо изгоря в битката, и след спречкване с Марк Градел бе изгонен с директен червен картон в 56-та минута.

Въпреки това, в 65-та Лион стигна до единственото попадение, дело на Мишел Бастош, който реализира от пряк свободен удар от около 25 метра.

Появилият се като резерва, четвърт час преди края на мача Алехандро Алонсо, си изпроси два безумни жълти картона в рамките на минута, и в 85-та остави Сент Етиен да гони равенството също с 10 души, срещу 10-те от Лион.

До равенство обаче не се стигна, и Лион си тръгна с трите точки от Сент Етиен, за да диша малко по-спокойно на върха в Лига 1.