Лион се класира на 1/8-финал за Купата на Франция след драматичен успех като гост на Нант. „Хлапетата“ водеха с 4:1 до 70-ата минута, но в рамките на четири минути домакините се върнаха в мача, правейки последните мигове на двубоя истинска драма.

Лион стартира мача по мечтан начин. Още във 2-ата минута Матис Шерки премина през няколко защитници и се озова сам срещу вратаря Лафон. Нападателят финтира стража на домакините и реализира.

Четири по-късно Мартин Терие пропиля отлична възможност за втори гол стреляйки в странични стълб на Лафон.

Все пак Лион стигна до ново попадение в 9-ата минута. Бертран Траоре подаде отличен пас към Матис Шерки. Нападателят овладя и стреля в долния ляв ъгъл отбелязвайки втория си гол в мача.

Това посъбуди Нант и домакините упражниха натиск. В 16-ата минута те намалиха резултата. Моузес Симон центрира в наказателното поле, където Рено Едмон стреля с глава и топката се отби в левият страничен стълб оставяйки Антони Лопеш безпомощен.

В 26-ата минута вратарят на гостите улови изстрел на голмайстора за домакините.

Темпото на игра не се успокои, а напротив „хлапетата“ продължиха да натискат съперника си, опитвайки се да възстановят преднината си от два гола.

Това се случи в 37-ата минута, когато Мартин Терие се възползва от свободното пространство пред себе си. Халфът напредна и с плътен удар в долния десен ъгъл реализира.

През втората част Мехди Абеид шутира в наказателното поле, но ударът му бе блокиран от защитник на Лион.

В 68-ата минута Муса Дембеле не успя да преодолее Албан Лафон от точкта за дузпата. Това все пак се случи минута по-късно, когато нападателят на „хлапетата“ остана сам срещу стража и реализира.

Драмата продължи до заключителните минути на двубоя. В 83-ата минута Моузес Симон намери Имран Луза в наказателното поле и за последния не бе проблем да намали резултата – 2:4.

Това не беше краят! Три минути преди края на мача Нант достигна до нов гол. Антони Лимбомбе даде красив прехвърлящ пас в наказателното поле, където Моузес Симон реализира в левия ъгъл – 3:4.

До края на двубоя домакините имаха още една възможност да застрашат вратата на Лопеш след изпълнение на ъглов удар, но до нов гол не се стигна.

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ 1/16-ФИНАЛИТЕ ЗА КУПАТА НА ФРАНЦИЯ

При ле Мезире - Лимоне 0:1

Ница - Ред Стар 2:1

Са Епинал - Сен Пиеро 1:0

Белфор - Нанси 3:1

Гонфревил - Лил 0:2

Анголеме Шарент - Страсбург 1:5

Париж ФК - Сент Етиен 2:3

Нант - Лион 3:4