Селекционерът на Франция Раймон Доменек не се и опита да скрие разочарованието си от поражението от Холандия с 1:4 в среща от група С на Евро 2008.

„Провалихме се дори в най-силната си зона, отбраната,” заяви Доменек след позорната загуба. „В нападение продължаваме да се мъчим и да не отбелязваме създадените положения…Освен това и реферът също не бе достатъчно обективен в един момент, който можеше да промени нещата. Ако съдията бе дал дузпа в началото на второто полувреме, можехме да се върнем в мача и дори да поведем.”

„Ако се бе случило така, щяхме да поставим съперника си под сериозно напрежение, да ги пресираме. Беше слаб момент за рефера, жалко, че няма видео повторение. Това обаче не е извинение за нас,” добави един от най-критикуваните наставници на Евро 2008.

„Сега срещу Италия мачът ще е на живот и смърт, среща на най-високо ниво, и ние ще имаме шанс да покажем какво можем. Ако нещата се подредят добре за нас, имаше шанс и са продължим. Не трябва да отписваме всичко още днес, но е истина, че зависим от другите. Така че ще чакаме,” завърши Доменек.