Националният селекционер на Франция Раймон Доменек няма търпение да започне надпреварата и за неговия отбор, който се изправя срещу Румъния в първия мач от Група С на Евро 2008.

Все още обаче съставът, в който ще излязат „петлите” срещу северната ни съседка, не е напълно изяснен, а френският спец ще трябва да вземе някои решения в последния момент – относно Патрик Виера и Тиери Анри.

Звездата на Барселона се появи с резервите на снощната тренировка, докато Доменек работи с основния състав по тактиката за предстоящия сблъсък. На мястото на Анри бе Никола Анелка, който ще започне най-вероятно като титуляр, редом до Карим Бензема.

Доменек е известен с взимането на такъв тип решения, но може би спецът просто иска да запази Анри за по-тежките изпитания – срещу Италия и Холандия.

„Мисля си, че от всички тимове, които все още не са изиграли първия си мач, само ние чакаме с огромно нетърпение нашата кампания да започне. Просто изгаряме”, заяви Доменек.

„Румъния е силен отбор, прилича ми на Италия що се отнася до дисциплина, организация и стил на игра”, добави френският национален селекционер.