Френската футболна асоциация най-вероятно ще задържи Раймон Доменек начело на националния отбор, въпреки появилите се информации в местната преса.

Специалистът загуби финала на Световното през 2006, успя да класира „петлите” за Евро 2008, но там не успя да премине груповата фаза. Първоначалните информации уволняваха тактикът и поставяха на негово място Дидие Дешан.

Става ясно обаче, че Доменек се е срещнал с президента на Френската асоциация Жан-Пиер Ескале и е получил разрешение да води тима и в квалификациите за Световното през 2010 година, ако поиска да продължи работата си националния отбор.

Доменек по всяка вероятност ще трябва да наложи по-атрактивен стил на игра и да се откаже от традиционната си система 4-4-2, като ще му се наложи да оправи взаимоотношенията си с медиите.

„Ще има някои нови изисквания към него, ако той иска да продължи делото си за националния отбор. Няма как един национален селекционер да поддържа лоши взаимоотношения с представителите на медиите”, каза за френските издания Ескале.