Някои от френските национали могат и да не вземат участие в последния мач от група „А” срещу Южна Африка, заради ексцесиите, получили се следствие на скандала с Никола Анелка, съобщи националния селекционер на Франция Реймон Доменек.

На пресконференция днес, Доменек заяви, че подкрепя изцяло решението на френската футболна федерация да изключи Анелка от националния отбор, след обидите, които футболистът отправи към треньора си, както и към „идиотските” действия на отбора на тренировката в неделя.

„Възможно е, някои от играчите да не пожелаят да играят в Блумфонтейн”, заяви Доменек, който се изправя пред бойкот на играчите си през последните 48 часа. „Трябва да го имаме предвид, когато обмисляме състава с екипа ми”, допълни Доменек.

Един от футболистите, които може да откаже участие в мача е Патрис Евра, който не присъства на пресконференцията, на която обикновено се появяват треньора и капитана.

„Санкцията към Анелка беше напълно справедлива и аз изцяло подкрепям федерацията. Никой не може да си позволи да се държи по този начин”, каза още наставникът на „петлите”.