Бившият селекционер на националния отбор по футбол на Франция Реймон Доменек иска 2,9 милиона евро обещетение от френската футболна федерация, заради уволнението му след катастрофалното представяне на тима на Мондиал 2010.

Бившият наставник на "Петлите" беше уволнен, заради "сериозна грешка" през септември, след като осигури бедственото представяне на Франция в Южна Африка това лято, където в лагера му имаше и бойкот на футболистите.

Той беше критикуван от ФФФ, заради това, че не се ръкува с наставника на ЮАР Карлос Алберто Парейра след последния мач на Франция, който домакините от Африка спечелиха с 2:1. Според френските закони, когато човек е уволнен, заради "сериозна грешка" означава, че уволненият няма право да търси обещетение, независимо, че той или тя може да оспорва причините пред трудов съд.

Адвокатът на Доменек Жан-Ив Конесон заяви, че той и клиентът му са отнесли случая до съда в Париж и, че Доменек търси 2,9 милиона евро за нанесени щети.

"Искаме обещетение от 2,9 милиона евро, разделени на две плащания. Първата вноска да е от 400, 000 евро, което е компенсация за уволнението. Втората сума е за професионални и морални щети, като затова искаме стойността на три годишни заплати. Не можеш да оправиш глобалната криза като уволниш един човек. Причините на федерацията са неоснователни и клиентът ми е бил жертва на неправомерно, брутално и агресивно отношение", каза адвокатът.