Селекционерът на Франция Реймон Доменек разкри, че нападателят Никола Анелка, който бе изваден от тима на „петлите” след обидите срещу селекционера си, е имал шанс да се извини за постъпката си, но е отказал да го направи.

Анелка бе изваден от тима на „петлите” вчера, след като стана ясно, че е обидил треньора Доменек на почивката на срещата с Мексико от група А на Мондиала, загубена с 0:2. Във френската преса излязоха информации за скандала и логично Френската футболна федерация реши да изпрати нападателя у дома.

„Единственото нещо, за което го виня е, че му дадох шанс да говори за постъпката си на другия ден, а той отказа”, заяви Доменек пред френската телевизия "TF1". „Хората нямат представа под какво напрежение сме. Когато треньорът прави забележки, играч лесно може да изпусне нервите си и да каже някоя излишна дума”, продължи спецът.

Доменек разкри, че скандалът лесно е можело да бъде избегнат, стига обидите да не са били публикувани в пресата. „Стана важно, защото попадна във вестниците. Разреших проблема като го извадих от игра”, добави спецът, чийто тим почти сигурно ще отпадне от Мондиала.