19-ят кръг във френската Лига 1 се оказа почти изцяло домакински, тъй като само Бордо успя да запише победа като гост от общо шестте мача, които се играха.

„Жирондинци” се наложиха с 1:0 срещу Сошо и по този начин се утвърдиха на трета позиция в класирането. Единственият гол в срещата бе дело на Жусие в 85-та минута.

Каен записа важен успех с 2:0 срещу Страсбург и по този начин домакините излязоха на четвърта позиция във временното класиране. Елушан и Хенгбарт бяха точни за Каен, а гостите завършиха мача с човек по-малко, след като Пайсли бе изгонен за втори жълт картон в 84-та минута.

Оксер измъкна победата срещу Монако с минималното 1:0, а автор на гола бе Траоре в 67-та минута. Марсилия също взе минимален успех срещу Льо Ман, а попадението отбеляза Нианг в 14-та минута.

Лориен победи с 2:0 Мец след голове на Санфи и Мартин, а Ница се наложи с 1:0 срещу Валенсиен. Трите точки за домакините донесе Хелебук в 43-та минута, а Безаз от гостите бе изгонен с директен червен картон в 16-та минута.