Новият селекционер на Франция Дидие Дешан определи днешния приятелски мач сращу Уругвай като шанс за ново начало пред националния отбор по футбол.

След разочароващото представяне на Евро 2012 бившият наставник на Олимпик Марсилия извика няколко млади играчи в групата за двубоя, като смята да заложи и на експериментална тактика.

„Не обичам да използвам думата „тест“, сподели 43-годишният специалист. „Никога не е лесно да се появиш за първи път във френския тим, но ние сме силни психически и трябва да се възползваме от момента.“

„Моята философия винаги е включвала да играем ефективен футбол, като използваме топката, за да създадем проблеми на съперника. Ние не влизаме в мачовете само за да потичаме, а трябва винаги да търсим победата“, добави още Дешан.

„Днешният мач ще бъде възможност за всички да израснат, носейки екипа на Франция. Уго Лорис ще бъде капитан довечера. С колкото повече играчи, които са свикнали да напътстват и мотивират младите, разполагам, толкова по-добре“, каза още бившият играч на Ювентус.

„От Мамаду Сако и Мапу Янга-Мбива зависи да бъдат колкото се може по-ефикасни в отбрана. Това ще бъде шанс да се докажат. Рио Мавуба е силен физически, така че има място на терена“, завърши Дешан.