Бившите френски футболисти и съотборници Ерик Кантона и Дидие Дешам стигнаха до съд. Селекционерът на „петлите“ е предявил съдебен иск за клевета срещу екснападателя на Манчестър Юнайтед.

Известно е на всички, че двамата никога не са таили добри чувства един към друг. Причината за съдебното дело е изказване на Кантона преди Европейското първенство, на което домакин бе Франция и „петлите“ загубиха финала с 0:1 от Португалия.

Тогава Крал Ерик коментира:

„Дешам има много френско име. Всъщност може би е единственият в националния отбор, който има автентично име. Никой от семейството му не се смесва с други. Малк като мормоните в Америка“, започва бившият нападател.

„Това, което е очевидно е, че Бензема и Бен Арфа са двамата най-добри френски футболисти в момента, но те няма да играят на европейското първенство. И също толкова ясно е, че двамата са с произход от Северна Африка“, допълва още той.

По същото време беше избухнал сексуалния скандал с Матьо Валбуена, в центъра, на който се озова и Карим Бензема. Именно това бе причината и нападателят на Реал Мадрид да не бъде викнат за Европейското първенство.

„Не се учудвам, че Дешам използва аферата, която засегна Бензема, за да не го повика. Сигурен съм в съмненията си за причината“, каза тогава Кантона.

Сега Кантона и Дешам ще се изправят един срещу друг в съда. Делото е насрочено за 28 февруари в Париж и ще видим дали двамата ще присъстват в съдебната зала.