В сблъсък между отбори от Лига 1 на осминафиналите за Купаата на Франция Каен успя да надвие и отстрани Метц като гост и то с 10 души. Двубоят стигна до дузпи след 2:2 в продълженията, като там с 3:2 по-точни бяха гостите.

В редовното време резултатът бе 1:1. Каен откри резултата чрез Тимо Ставицки в 51-ата минута. В 84-ата минута бе изгонен Ерве Базил от Каен и домакините изравниха почти незабавно с попадението на Ибрахиме Ниане.

Това вкара мача в продължения. Там Метц се възползва от численото си превъзходство и в 108-ата минута Ру изведе домакините напред в резултата – 2:1.

Но Каен не се предаде и в 114-ата минута Диоманде възстанови равенството – 2:2, и докара мача до дузпи. При 11-метровите удари Каен се оказа по-точен и с 3:2 спечели билета си за четвъртфиналите.

В друг осминафинал от турнира за Купата втородивизионният Ланс успя да се наложи с 1:0 над елитния Троа. Кристиан Лопес вкара единствения гол в мача 20 минути преди края на двубоя.

Третодивизионният Шамбли също се класира за четвъртфиналите в турнира, след като преодоля с 1:0 като домакин намиращия се в четвърта дивизия тим на УС Гранвийез с гол на Ласана Дукуре в 51-ата минута.