Отборът на Дижон постигна изключително ценна победа с 1:0 срещи Лил в двубой от 20-тия кръг на Лига 1. Единственото попадение в срещата беше дело на Жулио Тавареш в 47-та минута, а домакините трябваше да играят 70 минути от срещата с човек по-малко след червен картон на Хамза Мендил в 21-та минута. 

През първите на 20 минути на срещата двата тима бяха много равностойни, като шансове се откриха пред Мунир Чоаи за домакините и Ренато Санчес за гостите. 

След изгонването на Мендил за безумно влизане в краката на Виктор Осимех нещата станаха по-трудни за Дижон. Шека, Джонатан Иконе и Омнисех пропуснаха сериозни възможности за откриващо попадение преди края на частта. 

Веднага след началото на второто полувреме обаче домакините шокиращо взеха преднина. След изпълнение на дълъг тъч Мама Балде продължи топката за излезлия сам срещу вратаря на Лил Тавареш, който отбеляза за 1:0. 

Нещата за "песовете" станах още по-сложни в 67-та минута. Полузащитника Бубакари Сумаре спря бърза контраатака с фаул, но след като той вече имаше един жълт картон съдията беше безкомпромисен в показването на втори такъв и съответно червен картон. 

До края на срещата Жулио Тавареш можеше да удвои аванса на своя тим, но ударът му беше майсторски спасен от Майк Менян. 

Така Лил пропусна възможността да се изкачи над Рен на третото място, оставайки 4-ти с 31 точки след 20 мача. Дижон, от своя страна, се изкачи до 16-та позиция с 21 пункта.