Британският футболист Дейвид Бекъм скоро трябва да се премести в Париж, за да заиграе в местния отбор Пари Сен Жермен. Той вече започнал да урежда живота си във френската столица и едно от най-важните неща, разбира се, е изборът на училище за децата му.

Дейвид не ходи никъде без семейството си и иска най-доброто за него. За да е сигурно, че трансферът наистина ще се осъществи, ръководството на парижкия клуб прави всичко възможно футболистът да се чувства максимално добре в новия за него град. То започнало да търси училище, което да предостави възможно най-доброто образование на децата на Бекъм.

Изборът им изглежда се е спрял на британското училище в Париж. „Много е вероятно децата на семейство Бекъм да учат в това училище", съобщи Катрин Уврар от организацията Сен Жермен Релокасьон, която преди време е работила с футболния клуб.

„Новите собственици на клуба го искат и увеличиха контактите си с цел да му предложат максимален брой гаранции за него и семейството му. Въпреки че таксата за училището е доста висока, това не е проблем", допълни Уврар, цитирана от френския в. "Паризиен".

Таксата за една учебна година е между 15 000 и 20 000 евро. В замяна на това децата на семейство Бекъм ще получават качествено обучение на английски език в учебното заведение, в което учат около 820 деца.