Златан Ибрахимович е велик и го знае. И феновете също. А ако някой се съмнява в това, то цифрите веднага изскачат в защита на гениалния швед. 

Безпристрастната статистика сочи, че още този уикенд нападателят ще вдигне своята 12-а титла в последните 14 години. Само чудо може да спре неговия Пари Сен Жермен от трети пореден трофей в Лига 1, като дори и при две минимални загуби в оставащите два мача до края на сезона парижани ще вземат отличието. 

От 20-годишен досега, той е свикнал в края на сезона да вдига трофея в първенството, в което играе. От сезон 2001/2002 г., когато е с екипа на Аякс, той е изпускал да триумфира във вътрешен шампионат само през 2003 и 2012 г. Съответно това се случва, докато е с екипите на амстердамския клуб и Милан. 

Всеки друг сезон от последните 14 години е завършвал с титла за Ибра. Независимо дали играе в Холандия с Аякс, в Италия с Ювентус, Интер или Милан, Испания с Барселона или Франция с Пари Сен Жермен. 

Освен това, той е на крачка от друг знаменит рекорд за парижани. Само за три години с екипа им, той е на три гола от това, да стане най-добрият реализатор в историята им. Той има 106 попадения за тях във всички турнири, като пред него е само Педро Паулета със 109. 

Португалецът е стигнал до това постижение с ПСЖ в 211 двубоя, докато на шведа му бяха нужни само 126 мача. А до края на кампанията нищо чудно да остави Паулета зад гърба си.