Олимпик (Марсилия) постигна четвърта поредна победа във френското първенство - 3:1 над Нант в 11-ия кръг. С тази победа марсилци, които са и с мач по-малко, събраха 21 точки и изпревариха Лион.

На върха е Пари Сен жермен с 24, следва Лил с 22. Нант е 14-и с 14 точки и само един успех в последните пет мача.

Домакините имаха надмощие през по-голямата част от мача и още във 2-ата минута стигнаха до преднина, след като Флориан Товен вкара с левия крак от центъра на наказателното поле, засичайки подаване на Валентен Ронжие. След 4 минути можеше да стане 2:0, но на два пъти с пропуски се отличиха Микаел Кюсенс и Дарио Бенедети. Натискът на Марсилия продължи и последваха нови пропуски на Димитри Пайе, Бенедети и Товен.

В 32-ата минута Алваро Гонсалес за пореден път изтърва, но само след още 2 Кюсанс изведе Пайе, който нахлу от дясно и вкара за 2:0.

След почивката картината не се промени и в 59-ата минута беше отсъдена дузпа, проверена с ВАР. Жан-Шарл Кастелето от Нант игра с ръка, а Бенедето от 11-те метра направи 3:0. Бенедето пропусна още една възможност 10 минути по-късно, но пък Канарчетата намалиха само след 2 минути чрез Людовик Блас.