Вторият кръг от Лига 1 продължава. В ранния неделен мач Лил спечели с 1:0 гостуването на Реймс. Единствения гол вкара Джонатан Бамба в 32-ата минута. Той овладя по перфектен начин подаване на Бурак Йълмаз и с прецизен удар прати топката в долния ляв ъгъл.

В двубоите, започнали в 16:00 часа Бордо взе гостуването си на Анже с 2:0. Точни за "жирондинците" бяха Джош Маха в 25-ата минута и Тома Башич в 27-ата.

Монако от своя страна изтръгна успеха с 1:0 като гост на Метц, след като почти цяло второ полувреме игра с човек по-малко след изгонването на Фофана в 47-ата минута. Беноа Бадиашили вкара в 22-ата минута така ценния гол за "монегаските".

Червени картони имаше и на Нант - Ним, където домакините въпреки че приключиха срещата с 9 души, надделяха над съперниците си с 2:1. Андрей Жирото откри в 11-ата минута за Нант, а Имран Лоуза покачи на 2:0 в 27-ата от дузпа. 20 минути по-късно вторият голмайстор пое рано-рано към съблекалните след влизане с двата крака в съперников играч. В 57-ата минута Зинедин Ферхат намали, а драмата стана пълна, когато бившият бек на Манчестър Юнайтед Фабио да Силва препъна отзад Ферхат. Въпреки това Нант удържа на натиска и се поздрави с трите точки.

Сент Етиен се справи безпроблемно със съпротивата на Лориен и спечели с комфортното 2:0. Роман Хамума донесе собственоръчно крайния триумф с по едно попадение в двете полувремена - 19-та и 51-ва минута.

От 22:00 часа българско време Брест приема Олимпик Марсилия.