В Челси не са се отказали от привличането на вратаря на Рен Едуард Менди, твърдят медиите на Острова. "Сините" изпратиха във френския клуб подобрена оферта за 28-годишния сенегалски национал. След като миналата седмица от Рен отхвърлиха предложението за 17 млн. евро, сега англичаните са изразили готовност да платят 20 милиона за вратаря. Менди пристигна в Рен преди година и има основна заслуга за третото място на отбора в Лига 1, което му дава право на участие в квалификациите на Шампионска лига. 
 
Мениджърът на Челси Франк Лампард настоява за привличането на нов вратар заради слабата форма на Кепа Арисабалага. Негов първи избор е стражът на Милан Донарума, но за да го вземе, трябва да се намери купувач на Кепа. Испанецът е най-скъпия вратар в света, след като през 2018 г. лондончани платиха 72 милиона паунда на Атлетик.
 
Севиля и Валенсия проявиха интерес към Кепа, но и двата клуба не мога да си позволят да дадат повече от 30 милиона. Освен това високата заплата, която вратарят получава в Челси, също е проблем за евентуалните купувачи.