Раздялата между Челси и дългогодишния вратар на тима Петър Чех изглежда повече от сигурна. Бившият наставник на стража на "Стамфорд Бридж" Рей Уилкинс разкри, че чехът ще замине за Пари Сен Жермен през лятото. 

Уилко и футболистът се познават много добре и дори са приятели. Точно затова в Англия вярват безпрекословно на думите му и очакват сделката да стане факт още след отварянето на трансферния прозорец през юли. 

Иначе други подробности не се съобщават около евентуалната сделка. Със сигурност парижани ще трябва да платят трансферна сума за 33-годишния вратар, но тя едва ли ще е непосилна за тях. 

Чех иска да напусне "сините", защото не може да се пребори за титулярно място с Тибо Куртоа. Въпреки че дълго време беше титуляр, през тази кампания той отстъпи мястото си на 10 години по-младия от него белгиец и тази роля не му харесва. 

Чехът познава отлично живота във френската Лига 1. Той дойде в Челси именно от там, като преди това носеше екипа на Рен и там беше съотборник с българския нападател Георги Иванов-Гонзо.