Олимпик Марсилия се наложи с 2:1 над Пари Сен Жермен в последния мач от 25-я кръг на френската Лига 1. Така с 38-точки Марсилия продължава да преследва лидерите в подреждането, като на четвърта позиция е само на три точки зад третия Нанси.

Изненадващо гостите поведоха в резултата в 29-та минута, когато реферът Бертран Лайе видя нарушение на Бонар срещу Диане на границата на наказателното поле. Жером Ротен бе точен от дузпа за 0:1, след като успя да излъже стража Стив Манданда. Ротен изпълни два пъти наказателния удар, след като при първия му шут съдията свири нарушение, за преждевременно навлизане на останалите играчи напред.

Радостта на парижани обаче не продължи много дълго, тъй като още в 37-та минута Тайе Тайво отправи мощен удар с глава и възстанови равенството.

„Стад Велодром” започна още по-яростно да подкрепя своите любимци и напълно очаквано те им се отблагодариха с втори гол преди края на полувремето. В 45-та минута след хубава контраатака на Олимпик, Мамаду Нианг получи перфектно центриране от Валбуена и без проблем матира Ландрьо.

Второто полувреме не предложи толкова емоции, но имаше много класни отигравания. В крайна сметка Марсилия съхрани трите точки и все още мечтае за Европа, докато ПСЖ отново се запъти към дъното на таблицата, като заема едва 16-а позиция.