33-годишен мъж от Исперих е бил близо до един от атентатите в Париж в петък вечерта, научи Дарик.

Заедно със свои колеги португалци, Тамер Ибрям е бил на „Стад дьо Франс" на мача Франция - Германия. Разказва, че взривовете се чули на стадиона. Първоначално дикторите не обявили какво се случва. След мача обаче съобщили за атентата пред входа на спортното съоръжение и сред хората настъпила паника.

„Пътищата бяха затворени, евакуираха хората с полицейски кордони", разказва Тамер.

Тъй като квартирата му е далеч от стадиона, заедно с колегите си решават да пренощуват на строителния обект, на който работят и който се намира близо до „Стад дьо Франс". Останали там до 03:00 ч. сутринта, тогава властите пуснали такситата безплатно да превозват хората по домовете им.

„Париж се превърна в призрачен град", разказва Тамер.

Навсякъде било затворено до второ нареждане, властите призовали да се излиза от домовете само при нужда и то най-късно до 23:00 часа.

Тамер е във Франция от 10 години, работи в строителния бранш. Въпреки притесненията - своите и на близките си, не смята да се връща в България, тъй като шансове за реализацията му там са по-добри.

Че е във Франция заради по-добрите възможности за работа признава и Айше Хакъ от разградското село Брестовене. 43-годишната жена не е била в района на атентатите, научила за тях едва сутринта, потресена е и спазва указанията на властите да не се излиза, ако не се налага.

И Айше, и Тамер са се свързали със своите познати от Лудогорието, които също са във Франция, и твърдят, че те са добре, „спасени" - както е постът в социалната мрежа Фейсбук.