Джанлуиджи Буфон се превърна в поредното голямо име в селекцията на Пари Сен Жермен. Легендарният италиански вратар подписа с шампионан а Франция за 1+1 година.

„Подписах с Пари Сен Жермен с усещането на невероятно щастие“, сподели Буфон.

„За първи път напускам Италия, но проектът на Пари Сен Жермен е изключително амбициозен и нямаше как да отказа подобна възможност. Това ме мотивира да направя тази голяма промяна“, добави вратарят.

„Искам също така да благодаря на клуба и на президента Насер Ал-Келайфи за доверието, което ми гласуват. През последните години следя внимателно прогреса на Пари Сен Жермен и знам какви са желанията, както на клуба, така и на неговите фенове“, продължи 40-годишният италианец.

„Ще вложа цялата си енергия, желание и опит, за да помогна на отбора да постигне всичките си големи цели, които са поставени през следващия сезон“, допълни той.

„С моите съотборници и феновете ще изживеем страхотни моменти на „Парк де Пренс“. Париж е прекрасен град, който заслужава да види отбора си един ден на върха на световния футбол“, каза още Джанлуиджи Буфон.

„Чувстваме огромна гордост да може да приветстваме Джанлуиджи Буфон. Невероятната кариера, неговата амбициозна личност и елегатността му са спечелили уважението и възхищението в света на футбола. След 40 години, страстта на Джанлуиджи все още е непокътната и тук той намери идеална среда, за да постави следващите си цели, за да се срещне с отбора и да предаде своя опит на останалите вратари от тима, както и на останалите играчи“, се казва в официалното съобщение публикувано от Пари Сен Жермен.