Вечерта преди дербито във Франция между отборите на Олимпик Лион и Сент Етиен видя страхотен бой. Ултраси на двата клуба се сбиха в центъра на Лион, а девет от феновете на Сент Етиен са били тежко ранени в сблъсъка.

На привържениците на Сент Етиен им бе забранено да пътуват до стадион „Групама” в неделя за дербито, но част от тях се възпротивиха на това решение от държавата. „Този неиздържан указ, който влиза в сила от полунощ, е безумен. Ние, феновете на Сент Етиен, завзехме центъра на Лион и се събираме там от 19,00 часа. Така че вие, които имате амбиции да ни забраните, обмисляйте глупавите си решения”, обявиха със съобщение за медиите фенове на „зелените”.

Така в центъра на Лион, в областта Корделие, е избухнала свадата между двете групи от близо 120 човека. Боят продължил няколко минути преди да се намеси полицията.

Според органите на реда, цитирани от Le Prgores, шестима са ранени след побоя. Ситуацията е още по-объркана, тъй като в същото време центърът на града е бил завзет с протест-демонстрация срещу идеята за пенсионна реформа на правителството във Франция.