Брест разби с 4:1 Сент Етиен в мач от 11-ия кръг на Лига 1 и задълбочи кризата при гостите, които загубиха седми преден двубой в първенството. Всички попадения в срещата паднаха през първата част и головото шоу стартира още от самото начало на сблъсъка.

В 7-ата минута Франк Онора получи на границата на наказателното поле и с красив изстрел в горния ляв ъгъл откри резултата.

Домакините продължиха да бъдат по-активният тим и в 23-ата минута удвоиха преднината си. Жан-Кевин Дюверн бе позициониран най-добре след изпълнение на ъглов удар и с глава реализира за втори път в мрежата на Джеси Мулин.

В 31-ата минута гостите намалиха резултата след като Мади Камара се възползва от грешка на вратаря на Брест Гатие Ларсоно и реализира с глава.

Но надеждата на Сент Етиен оцеля само една минута и домакините отново дръпнаха в резултата с два гола преднина. Ирвин Кардона се озова на правилната позиция и отблизо технично отбеляза за 3:1.

В 38-ата минута Брест реализира и четвъртото си попадение. Стив Муние се възползва от отлично центриране на Роман Перо и реализира с глава.

През второто полувреме двата отбора не успяха да си отбележат повече попадения, а домакините продължиха да бъдат по-активния тим.

Със спечелените три точки Брест се изкачи на 12-ата позиция в Лига 1 с актив от 15 точки, докато Сент Етиен е 15-и с десет.