На свой терен Брест победи с 2:0 Лориен в среща от 11-ия кръг в Лига 1. Макар че се намират по-назад в класирането, играчите на Ландри Шовен използва по най-добрия начин слабата форма на Лориен, който няма победа от в последните си 5 шампионатни мача.

Очаквано гостите натиснаха още от първите минути в опит да прекъснат негативната си серия, но вместо това първият гол падна в тяхната врата. Беноа Лесомиер намери по чудесен начин Еден Бен Басат, а централният нападател откри от на практика първата опасна атака на тима си.

Кристиан Гуркюф веднага нареди на своите да тръгнат още по-смело в атака, като гостите буквално натикаха противника в собствената му половина. Лориен обстрелваше от всяка удобна ситуация, като бе много близо до изравняването секунди след почивката, когато Бенджамин Корне стреля с глава, но топката бе избита от голлинията.

До последния съдийски сигнал гостите търсеха изравнителното попадение, но в добавеното време на мача с едва 3-ия точен изстрел на своя тим в мача Чарлисон Беншоп попари всяка надежда на гостите, че ще си тръгнат от „Стад Франсис Ле-Бие“ с нещо различно от загуба.

По този начин Брест събра 13 точки, които му отредиха 13-о място. Лориен пък запази 9-ата си позици я с 15 поне до изиграването на останалите срещи от кръга.