Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Олас заяви, че не всичко е разочарование след отпадането на отбора от Реал Сосиедад в плейофите на Шампионската лига, макар самият той да смята, че класирането там е било по-добрият сценарий.

Вчера „хлапетата“ отстъпиха с 0:2 в Испания и с общ резултат с 0:4 от двата мача поеха към групите на Лига Европа, което не е толкова примамлива перспектива за Ола. Развръзката обаче не бе чак толкова неочквана, след като доста от опитните и скъпоплатени играчи напуснаха „Стад Жерлан“ и бяха заменени със собствени юноши, а догодина отборът планира да се премести на новия 61-хиляден „Стад Люмиер“.

„Нуждаем се от две или три години, за да стигнем нивото на кохерентните испански клубове“, отчете Ола. „Трябва да бъдеш смирен, когато губиш. Знам, че това ще е от полза за в бъдеще.“

„Както казах на играчите преди мача: кое е по-добре – да си сред най-добрите отбори в Лига Европа или сред по-малко добрите в Шампионската лига? Аз избирам – макар и да не се класирахме – второто.“

„В нашия отбор има 14 футболисти от младежката ни академия. Те всички са национали при мъжете, при младежите и 19-годишните. Трябва да извършим преход, но още не съм сигурен, като изключим Пари Сен Жермен и Монако, че местата в Лига 1 са разпределени. До две години отборите, които нямат собствени стадиони, няма да могат да продължат. Трябва да сме готови за тези времена, а ние избрахме да станем такива до 4 или 5 години“, допълни президентът на Лион.