Отборът на Бордо постигна трудна победа като гост на Валансиен с 2:1 в последен мач от 35-ия кръг на Лига 1 и запази интригата за титлата с пълна сила. Това бе осми пореден успех за жирординците.

Бордо се намира на второ място във временното подреждане, с равен брой точки с лидера Марсилия, но с по-лоша голова разлика. До края на шампионата във Франция остават още три кръга, в които е възможно всичко.

В герой за Бордо се превърна играещият под наем от Милан френски национал Йоан Гуркюф, който заби победният гол за своя тим. Младокът вкара с глава само шест минути преди края на редовното време.

Резултатът в мача бе открит от Данич във 22-ата минута. Халфът на домакините бе точен от дузпа. Фернандо върна надеждите на Бордо с попадение в 38-ата минута.

През второто полувреме футболистите на треньора Лоран Блан бяха по-добри на терена и заслужено се поздравиха с крайния успех в мач. В заключителните минути на мача Валансиен остана с девет човека на терена след червените картони на Тиен (85’) и Пиерони (90’)