Бордо завърши 1:1 при гостуването си на Ница в среща от 17-я кръг на френското първенство и събра 29 точки, с които се изкачи на трето място в класирането. Толкова има и Льо Ман, който заради по-лошата си голова разлика, е четвърти. Три отбора са между 6-о и 8-о място с по 25 точки, сред които е и Ница. Начело в класирането е Олимпик (Лион) с 37 точки, пред Нанси с 33.

Ница откри резултата в 12-ата минута чрез нападателя от Кот д'Ивоар Бакари Коне, който получи пас от дълбочина от Давид Хелебюк. Коне изскочи сам срещу вратаря Улрих Раме и откри резултата. Йоан Мику изравни пет минути по-късно, след като засече подаване на Матийо Шалме.

Според вестник Л`Екип пък около 100 души са влезли в сблъсъци с полицията преди мача Оксер - Пари Сен Жермен, завършил при резултат 0:1. Всички те са идентифицирани като привърженици на парижкия отбор. Полицията се е намесила, след като групичка от тях се е опитала да счупи бариерата и да влезе на паркинга, където е бил паркиран автобуса на играчите на Пари Сен Жермен. Пеги Люиндола реализира единственото попадение в последния мач от този кръг във Франция. Той донесе успеха на ПСЖ с гол в 50-та минута.