Отборът на Рен допусна домакинска загуба с 0:1 от Бордо в откриващия мач от 11-ия кръг на френската Лига 1. Единственото попадение отбеляза звездата на „жирондинци“ Хатем Бен Арфа в 37-ата минута.

Срещата не предложи много емоции, като всичко по-интересно се случи през първата част.

Двубоят се развиваше равностойно до към 30-ата минута, когато гостите опитаха да наложат някакъв превес, който обаче даде резултат.

В 37-ата минута Самуел Калу комбинира с Хатем Бен Арфа, който добре задържа топката, намери си пространство за стрелба от границата на наказателното поле и нанесе хубав и плътен удар по тревата, който мина между краката на защитника на домакините Найеф Агуерд и влетя в долния ляв ъгъл на вратата на Алфред Гомис.

Домакините бяха близо до изравняването на резултата в 43-ата минута, когато Ромейн Дел Кастаийо овладя добре в половината на Бордо и отправи чудесен удар от дистанция, но топката се отби от напречната греда на Беноа Костил, който остана неподвижен.

През втората част темпото рязко спадна, като Рен опита натиск в последните 15-ина минути на срещата, но не успя да застраши сериозно вратата на Костил и допуснаха поражение.

С този успех Бордо се изкачи до 11-ата позиция в класирането с 15 точки. Рен пък остава четвърти с 18 пункта. В следващия кръг Рен гостува на Страсбург, но през седмицата има домакинство на Челси в Шампионската лига, докато „жирондинци“ гостуват на шампиона ПСЖ следващия уикенд.