Бордо се наложи с 2:1 като гост на Тулуза в последния мач във Франция за 2009 година. Шампионите стремително се целят в повторение на титлата си и вече са с девет точки пред втория в класирането Лил, като събраха 43 от 19 срещи.

Бордо завърши годината с пет поредни победи, и се утвърди като най-силния тим не само във Франция, но един от най-добрите и в цяла Европа. Звездата на „жирондинци” Маруан Чамак днес отново се разписа, и вече е водещ реализатор на отбора с шест попадения.

Грешка на защитата на Бордо още в четвъртата минута даде възможност на Пауло Машадо да открие резултата. Изненадата обаче не трая твърде дълго, и още четири минути по-късно Маруан Чамак изравни. Мароканецът засече центриране на Тремулин с глава за 1:1.

Бордо доминираше до края на първото полувреме, но Тулуза се отбраняваше доста добре, и не допусна втори гол във вратата на Валверде до почивката.

След подновяването на играта малко неща се промениха, чак до 73-та минута. Тогава Шейк М`бенге получи втори жълт картон и бе изгонен, като остави Тулуза да пази хикса с 10 души. Веднага след това Бордо реализира и победното попадение, дело на Жералдо Вендел, като неговият удар се отрази и в тялото на бранителя на домакините Фофана.

Жиняк бе най-опасният футболист на Тулуза, но нападателят нямаше късмет и загуби всички единоборства с Карасо.

Тулуза ще почива през зимата на 14-то място с 25 точки, на комфортните девет от зоната на изпадащите.