Елитният Бордо се поизмъчи срещу аматьорския Мулинс, но все пак постигна победа с 2:1 и се класира за 1/8-финалите в турнира за Купата на Франция.

На своя „Стад Ектор Ролан“ скромният тим се възползва от по-лежерното отношение на съпеника си и откри в 4-ата минута чрез Себастиен Лигул. Макар че играеха с голяма чат от звездите си, „жирондинците“ не съумяха да върнат попадението до почивката и се оттеглиха с гол пасив.

На полувремето треньорът им Франсоа Жило извади неубедителните Халфала и Н'Гуемо, а на тяхно място пусна Енрике и талантливия Грегори Сертич. Смените дадоха резултат и Бордо обърна резултата само за 6 минути. Първо в 53-ата Беноа Тремулинас изравни, а в 59-ата бившият играч на Манчестър Юнайтед Давид Белион оформи крайното 2:1.

В друг мач от турнира втородивизионният Ланс също продължи в следващия кръг, след като надделя с класическото 3:0 над Стад Борделас. Първи вратата на аматьорите порази Пиерик Валдивия в 23-ата минута, а след почивката същото сториха Жереми Бела (52') и Йоан Тузгар (59').

Други резултати от Купата на Франция:

Мо Академи - Сент Етиен 3:5 (след дузпи, 0:0 в редовното време)

Венисо Мингетс - Ле Поа Су Ви 4:3 (след дузпи, 0:0 в редовното време)

Раон Етап – Истр 1:0

СА Бастиа – Брест 1:3