Бордо се класира на финал в турнира за Купата на Лигата, и ще защитава трофея си срещу Олимпик Марсилия. „Жирондинци” се наложиха убедително с 4:1 като гост на Лориен на „Стад дьо Мустоа”. Бордо взе тази купа през 2007 и 2009 година, и иска да стартира събирането на отличия от 2010 именно с нея.

Изненадващо Лоран Кошчелни откри резултата в полза на домакините в 12-та минута, когато след разбъркване в наказателното поле, се оказа най-съобразителен и намери мрежата. Интригата в полуфинала обаче до голяма степен бе убита в 22-та минута, когато Лориен остана с човек по-малко след изгонването именно на голмайстора Кошчелни. Той наруши правилата срещу Маруан Чамак, след което напусна терена, а реферът отсъди дузпа. Намиращият се в отлична форма Вендел материализира от бялата точка и изравни резултата в 24-та минута. Само пет по-късно и Чамак се разписа с глава, вече извеждайки шампиона напред.

Второто полувреме течеше спокойно, с пълно превъзходство на Бордо, но едва в последните 10 минути паднаха още два гола. Вендел реализира от пряк свободен удар в 81-та, а Гуфран оформи крайното 4:1 в 89-та.

Неприятна новина за Лоран Блан дойде само от контузията на Ярослав Плашил, който в 80-та минута получи травма в глезена, и може да пропусне някои от следващите мачове на Бордо, за да се възстанови.