Бордо постигна изключително ценен успех над гостуващия Сент Етиен с 1:0 в мач от 25-ия кръг на Лига 1. Попадението на Диего Ролан позволи на жирондинците да се доближат максимално до челната петица, местата в които дават право на излаз в евротурнирите.

Феновете на „Стад Жак Шабан-Делма“ създадоха страхотна атмосфера, за да изправят любимците си крака след серия от четири поредни мача без успех. Бордо имаше и нужния късмет, тъй като Сент Етиен определено тръгна по-силно в срещата.

Още в четвъртата минута вратарят Седрик Карасо трябваше да отразява шут отблизо на Лемоан, а две по-късно Теофил-Катерин се размина с добре центрирана топка пред вратата на домакините.

В 25-ата минута беше и най-чистата възможност за гостите, като първо Макс Градел затрудни Карасо на максимум, а след като вратарят се справи, крилото остави за Теофил-Катерин, който не можа да намери целта.

Едва към края на полувремето Бордо показа какво умее в атака и голът падна три минути преди почивката. Уаби Хазри направи супер пробив отляво и центрира ниско към Ролан, който подложи крак и стреля прецизно в долния десен ъгъл, като кълбото срещна и гредата по пътя към мрежата.

След почивката мачът продължи да бъде двуостър. В 59-ата минута Кисе Телин пропусна да се разпише от 8 метра след чудесно двойно подаване с Хазри, а секунди по-късно Ролан нацели десния стълб.

В 90-ата минута пък Карасо спаси трите точки за своя тим, след като Градел изпипа пробива си като по конец, но отчаян изгледа как вратарят отразява удара му.

Така Бордо вече има 40 точки в актива си, колкото и петият Монако, чийто мач от кръга беше отложен вчера. Сент Етиен е четвърти с 41 пункта, на 9 зад лидера Олимпик Лион.