Бордо победи Лион с 1:0 в дербито на 32-я кръг във френската Лига 1. По този начин жирондинци вече са на второ място в класирането с 62 точки, на две зад лидера Олимпик Марсилия, и на две пред Лион. Така Бордо вече може да се нарече претендент за титлата – нещо, което и Лоран Блан и президентът на клуба Жан-Луи Триау отричаха до момента.

На собствения си стадион Бордо бе във вихъра си и доминираше, макар че Улрих Раме на два пъти трябваше да спасява опасни удари на Карим Бензема. Момчетата на Лоран Блан заслужено бяха тези, които се оттеглиха по-спокойни на почивката, плюс гол аванс. Малко преди края на първото полувреме Бордо излезе напред в резултата, когато Уендел стреля изненадващо, а отразеният му с мъка от стража на Лион удар попадна в Алу Диара, който наказа бившия си клуб.

Отново Бензема имаше най-добрите възможности да доведе нещата поне до равенство, но за разлика от предишните три мача между Лион и Бордо, този път той нямаше късмет. Младият марокански талант на домакините Маруан Чамак можеше да удвои преднината на своя тим, но мощният му удар срещна гредата.

Бордо удържа и последния щурм на Лион, за да вземе първа победа от последните им десет срещи. Последният успех на жирондинци датираше от сезон 1998/99, същият, в който Бордо за последно взе и титлата в Лига 1.

По-рано днес Марсилия запази първото си място с успех като гост над Лориен с 2:1. Нещата на върха се завързаха още повече, след победата на ПСЖ с 3:0 над последния Льо Авър. Така парижани са само на точка зад Лион на четвъртата позиция.