Отборите на Бордо и Лил се класираха за осминафиналите за Купата на Франция. Бордо елиминира Дижон, докато Лил се справи с конкуренцията на Нант.

„Жирондинците“ се наложи с 2:1 над Дижон в драматичен шестнадесетинафинал. Резултатът бе открит след 53 минути игра. При едно разбъркване в наказателното поле на Дижон, Малком бе оставен непокрит и с мощен удар направи 1:0. Надеждите на гостите се върнаха в 83-ата минута, когато Льоа Диони отбеляза красив гол с далечен удар от зоната пред дъгата на наказателното поле – 1:1.

Драмата бе пълна в заключителните минути на срещата, но в крайна сметка „жирондинците“ успяха да изкопчат успеха в самия край. Във втората минута на продължението Гаетан Лаборде съумя да се възползва максимално от разкрила се пред него ситуация и оформи крайното 2:1, пращайки тима си в следващата фаза.

До нея стигна и Лил, който елиминира Нант след минимална победа с 1:0. Единственият гол в мача бе дело на Себастиан Корчиа, който бе точен от дузпа в 80-ата минута. 11-метровият наказателен удар бе отсъден за непозволена игра срещу Бериа.

Ето и още резултати от шестнадесетинафиналите:

Бержерак – Ланс 2:0

Къвили Руан – Консолат 3:0

Льо Пула Сюр Ви – Страсбург 0:1

Сарегман – Ниор 0:3

В тъмно са маркирани отборите, които продължават напред