Отборът на Бордо продължава със солидното си представяне от началото на сезона. В откриващия мач за 6-ия кръг в Лига 1 „жирондинците” надиграха Тулуза с 1:0 навън. Бившият ас на Лудогорец Джонатан Кафу се появи като резерва в 70-ата минута и не успя да сътвори нещо кой знае какво за новия си тим.

Герой за тима на Жослен Гурвенек отново беше Малком. Бразилецът все повече и повече доказва, че той ще е човекът, на когото ще се разчита за напечените моменти.

А такива на Общинския стадион в Тулуза определено не липсваха. Всъщност домакините имаха по-чистите положения в срещата. Най-доброто от тях бе в 31-ата минута, когато домакинските привърженици предвкусваха гола.  Джими Дурмаз с чудесен финт остави съперник на земята и изведе Анди Делор напълно сам срещу вратаря. Беноа Костил обаче проследи много внимателно ситуацията и излезе навреме, за да избие в корнер.

През второто полувреме Бордо се активизира и в 55-ата минута създаде чудесна възможност. Малком показа силата си при дрибъла, после намери Никола Дю Превил на идеална позиция, но таранът се размина с топката. Тя все пак стигна до Лукас Лерагер, който от 20-ия метър натисна спусъка и предизвика спасяване от вратаря Лафонт. Дю Превил я добута в мрежата, но пък се намираше в положение на засада и голът не бе признат.

Не така обаче стояха събитията в 69-ата минута. Франсоа Камано получи отляво и с хубави финтове се вряза в наказателното поле. Крилото спря за миг и върна към дъгата, където Малком нанесе удар без забяване. Топката премина над Лафонт, намери напречната греда и се оплете в мрежата – 1:0.

Така Бордо остава непобеден в първенството и с 12 точки заема третото място. Тулуза пък допусна първо поражение у дома и е 10-и със 7 пункта.