Бордо победи с 2:1 Олимпиакос в реванша между двата тима на осминафиналите в Шампионската лига и след успех с 1:0 на гръцка земя в първия двубой, французите продължават напред в Европа.

Така, отборът воден от Лоран Блан се превърна във втория тим от Франция, който прескочи първия етап от фазата на директните елиминации във Шампионската лига. Преди седмица това стори Лион, след като отстрани Реал Мадрид.

Точни за домакините на стадион „Шабан-Делмас” бяха Йоан Гуркуф и Маруан Шамак съответно в 5-та и 88-та минути. За гостите пък се разписа Константинос Митроглу в 65-та.

Домакините успяха да открият резултата с гол почти от съблекалнята. В 5-та минута Гуркуф изпълни пряк свободен удар по перфектен начин и не остави никакъв шанс на стража на гърците Антонис Никополидис за 1:0.

До края на първото полувреме, французите имаха няколко отлични възможности да решат категорично двубоя в своя полза, а Гуркуф отново от пряк свободен удар нацели напречната греда в 44-та минута.

Втората част бе изключително драматична. Само в разстояние на пет минути между 55-та и 60-та Мат Дербишайър си изкара два жълти и съответно червен картон и остави гостите с човек по-малко на терена.

Въпреки това 65-та минута гърците стигнаха до изравнително попадение. Влезлият като смяна три минути по-рано Митроглу със страхотна тупалка от воле вкара за 1:1, а така върна своите в мача и им вдъхна надежда, че имат шанс да отстранят Бордо.

Само за две минути пък Алоу Диара си изкара два жълти картона, напусна играта в 68-та минута, като така и двата тима останаха с по десет души.   

Решаващото попадение падна в 88-та минута. Шамак засече с глава центриране на Беноа Тремулинас и след грешка на Никополидис  вкара за 2:1. Така, Бордо си реши мача и продължи напред към четвъртфиналите в Шампионската лига. Французите ще научат своя съперник в петък, когато ще се тегли жребият за следващия етап от надпреварата.