Бордо стана последният отбор, осигурил си място на четвъртфиналите в турнира за Купата на лигата във Франция. Шампионите се измъчиха сериозно като гост на Льо Ман, но все пак победиха с 3:2 и в следващия етап ще имат за съперник Седан.

Антони Льо Талек откри резултата още в петата минута в полза на борещия се за оцеляване в елита тим на домакините. По-малко от 10 минути трябваха на лидера в класирането в Лига 1 да изравни, чрез Йоан Гуфран, а Йоан Гуркюф изведе Бордо напред в 36-та минута. Равенството обаче отново се възстанови след 120 секунди, когато точен за Льо Ман бе Жоао Андраде.

Победния гол в срещата падна пет минути след почивката, когато полузащитникът на Бордо Ярослав Плашил получи страхотен пас от Маруан Чамак и от точката на дузпата с левия крак отбеляза за 2:3. В самия край на мача, търсейки изравняване, домакините станаха твърде агресивни, и Андраде не довърши двубоя, тъй като получи червен картон.

Четвъртфиналния мач между Бордо и Седан е на 2 февруари, а останалите три четвъртфинала са утре – Лориен – Олимпик Лион, Гингам – Тулуза, Олимпик Марсилия – Лил.