Отборът на Бордо прекъсна хегемонията на Олимпик Лион, триумфирайки с титлата във Франция. В драматичен последен кръг от шампионата жирординците се наложиха с 1:0 като гост на Каен и със спечелените три точки оформиха актива си на 80.

Единственият гол в срещата бе дело на Гуфран веднага след подновяването на играта през втората част, но се оказа достатъчен за първата титла на тима от десет години.

Вторият в подреждането Олимпик Марсилия разби на своя „Стад Велодром” състава на Рен с 4:0, но това се оказа без никакво значение заради успеха на Бордо. Разликата между Марсилия и Бордо бе само три точки и при загуба на Бордо шампионът щеше да се определи по голова разлика, която в случая бе в полза на Олимпик.

Миналогодишният първенец Лион остава трети в крайното класиране на девет точки от първото място. Лион завърши 0:0 като гост на Тулуза, което се оказа решаващо за домакините в борбата им за място в Лига Европа. Кошмарът на българския ЦСКА завърши на 4-та позиция с равен брой точки с петия Лил, но по-добра голова разлика.

Френският елит напускат тимовете на Каен, Нант и Льо Авър. Гренобъл, на българския халф Христо Янев приключва кампанията на 13-то място.