Бившият треньор на Олимпик Лион – Бруно Женесио влезе в задочен диалог с голямата звезда в състава на „хлапетата” Мемфис Депай. Наставникът по недвусмислен начин постави под съмнение работната етика на холандеца, който беше един от първите, приветствали раздялата със специалиста.

Женесио напусна поста си в края на миналия сезон след общо 12-годишен престой в клуба. 53-годишният тактик за първи път започна работа при хлапетата като асистент-треньор в дублиращия тим, а през 2011 година стана помощник на Реми Гард в първия тим. То запази позицията и при Хубер Фурние, който бе обявен за старши треньор през май 2014. След уволнението на Фурние – през декември 2015-а – Женесио пое щафетата. В момента той води китайския Пекин Гуоан, а „хлапетата” се тренират от Силвиньо.

Именно по повод раздялата Депай си позволи преди около месец да критикува специалиста. „Промяната беше необходима. Сега се чувствам освежен. От това имахме нужда всички”, бяха част от неговите думи.

Сега Женесио даде интервю пред RMC Sport, в което опита да обясни своята гледна точка. „Тръгнах си без лоши чувства и с огромно уважение към институцията, особено към моя президент (Жан-Мишел Олас – б.р.) и доста от ключовите фигури в клуба. Все още поддържам връзка с тях. Обикновено избягвам да говоря по тези теми, никога не съм обсъждал тези 3 и половина години.”

„Прочетох определени неща, от които ме заболя, изречени от определени играчи. Предпочитам да не ги коментирам, защото във футбола трябва да запазиш голяма доза скромност. Всичко се променя много бързо – в една или друга посока. Това е част от футболния свят.”

„От това (думите на Депай – б.р.) не ме заболя. Просто потвърди моето мнение за тази индустрия и определен тип играчи. За мен дори е със стойността на анекдот. Чух неща, които ме караха да усмихна леко, най-вече по отношение на респекта и дисциплината. Въпросният футболист миналата година се яви със седмица закъснение за лятната подготовка изцяло по собствено решение и против моето желание и това на президента. Аз обаче повече нямам проблеми с Мемфис, познавам го. Той е човек с определен тип характер.”

„Днес вече съм отгърнал страницата, мисля само за новия си клуб и се надявам Лион да постигне възможно най-добрите резултати, защото клубът го заслужава. Хората, които го ръководят, ги заслужават, а същото важи и за самия град”, добави Женесио.