Бившият собственик на отбора във Формула 1 Лотус (в момента Рено) Жерар Лопес планира да си купи футболен клуб във Франция.

Люксембургският бизнесмен продаде тима си в „кралските гонки“ в началото на годината, като запази миноритарен дял. Сега той обаче се прицелил в не кой да е футболен тим, а в елитния Лил.

Настоящият директор по мениджмънта в Рено Сирил Абитбул смята, че „кучетата“ ще бъдат в добри ръце, ако се стигне до сделка. „Той е толкова креативен, сигурно му идват по 50 идеи в секунда“, коментира Абитбул. „В Лотус той успяваше да управлява събитията в трудни условия, защото не можете да си представите колко трудно е да имаш личен отбор без подкрепата на нито един автомобилен производител. Той обаче беше наясно как да се справи.“

„Жерар е много динамична и кипяща от ентусиазъм личност. Смятам, че ще вложи същата енергия и във футбола, както го правеше и в моторните спортове. Той е страхотен бизнесмен, който обожава спорта. Сигурен съм, че ще създаде страхотен екип в Лил“, допълни Абитбул.