Бившият технически директор в Челси Майкъл Еменало бе назначен на поста спортен директор в Монако. Той заяви, че това е бил най-логичният му избор.

52-годишният Еменало напусна Челси, след като работи 10 години на „Стамфорд Бридж“.

„Това е невероятна възможност за мен. Продължавам кариерата си в един проект с високо качество. Монако демонстрира огромен прогрес през последните сезони. Убеден съм, че бъдещето през клуба е амбициозно. Желанието на Вадим Василиев да ме види в Монако бе решаващо относно моя избор, след като напуснах Челси“, коментира Еменало.

„Много съм доволен, че ще може да работим с Майкъл. Инвестирах много в неговото привличане. Неговото ноу-хау в откриването на таланти бе основната причина, заради която искахме да го вземем в нашия клуб. Той е доказал през годините, че открива невероятни таланти. Освен това той работи в един от най-успешните отбори през последните години. Неговото назначение е още един знак за нашия амбициозен проект и желанието да се развиваме и да бъдем конкурентни“, сподели вицепрезидентът на Монако Вадим Василиев.

Челси все още не е назначил заместник на мястото на Майкъл Еменало, а трансферните въпроси се движат от директор Марина Грановская.