Бившият селекционер на Франция Раймон Доменек ще поеме френския Нант за остатъка от сезона в Лига 1, източник на клуба потвърди за АФП.

Доменек не е водил отбор след разочароващата кампания с „петлите“ на Мондиал 2010, където тимът отпадна още в груповата фаза. Говорител на Нант сподели за Агенция Франс Прес, че все още няма подписано споразумение и не се очаква официално изявление до мача срещу Лион по-късно в сряда. Доменек е свързван с поста след напускането на Вахид Халилходжич през лятото на 2019, но завръщането му в треньорството остава по-скоро изненадващо.

След посредственото световно първенство през 2010 в Южна Африка, което включваше изхвърлянето от състава на Никола Анелка, стачка на играчи в Княсна и отпадане в груповата фаза, Доменек стана медиен консултант. Той не е водил клуб от периода си начело на Лион между 1988-1993. На 68-годишна възраст, Доменек е прехвърлил възрастовия лимит за треньори от 65 години, като ще трябва да придобие лиценз от Професионалната футболна лига (ЛФП).

Като президент на Съюза на френските треньори, той разкритикува преди решението за осигуряване на лиценз на Клаудио Раниери, който стана треньор на Нант през 2017 на 66-годишна възраст.