Кристиано Роналдо може да си тръгне от Реал Мадрид още следващото лято. Тази прогноза направи човекът, който на практика доведе португалеца на "Сантяго Бернабеу" през 2009 г. Рамон Калдерон. 

Бившият президент на "белите" уреди абсолютно всичко за трансфер още през 2008 г., но тогава мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се запъна и не пусна звездата си. Той обаче го стори 12 месеца по-късно, когато президент вече беше Флорентино Перес, но огромната работа беше свършена доста преди това. 

Калдерон познава много добре качествата на настоящия топреализатор в историята на мадридчани, а отдавна двамата поддържат добри отношения. Затова беше потърсен и от френското издание "Паризиен" за коментар възможно ли е Роналдо да отиде в ПСЖ, каквато информация се появи наскоро. 

"Запознат съм с информациите, че ПСЖ го иска в редиците си. Като бивш президент на Реал, аз се надявам това никога да не се случи. Но като човек, познаващ добре футбола, съм наясно, че ще стане."

"Засега Кристиано не е изявил желание да напусне, но според мен той ще вземе решение след края на сезона. И всичко ще зависи от трофеите, които е спечелил и от начина, по който се чувства. Не изключвам трансфер, но дотогава мистерията ще остане."

"Предполагам, че цената му ще тръгне от 100 млн. евро нагоре, но ако ПСЖ ги плати, ще ги покрие почти за нула време, защото маркетинговата стойност, която Кристиано има, е огромна", сподели Калдерон.