Бившият защитник на Литекс Седрик Камбон бе обявен за едно от откритията на сезона в Лига 1 от френският сайт „20 minutes”.

На 20 септември Камбон ще навърши 25 години, но наскоро направи своя дебют във френския елит с екипа на новака Евиан.

От началото на сезона европейския шампион за юноши с Франция до 19 години от 2005-а е твърд титуляр за Евиан Тонон Гаяр, като в първите 5 кръга е неизменен титуляр и играе без смяна, а тимът му има само 1 загуба до момента, въпреки че бе сочен за пълен аутсайдер.

„Наистина не съм изненадан от представянето ни, въпреки че не сме на нивото на големите отбори“, казва бившият футболист на Литекс пред френските медии.

„В Лига 1 едно се играе по-интензивно, нямаш право на грешка, но аз съм подготвен за това, защото работих по-сериозно от обикновено.“

„И с медиите е различно, има голяма разлика. Никога преди не съм говорил толкова много пред медиите“, заяви Седрик Камбон, към който нямаше особен медиен интерес и когато играеше в Литекс.

Французинът, който се подвизава и като халф, носи екипа на ловешкия тим от 2007 до 2009 година, като през 2009-а спечели Купата на България с оранжевите.