Бившият нападател на Ливърпул и Франция Джибрил Сисе е готов да играе без пари в Лига 1. Целта му е да запише 100 гола в елита на френското първенство. Той има 96 попадения срещу името си и много иска да влезе в клуб 100.
 
"Това ме подлудява. Отказах се на четири гола от това постижение и цифрата 100 постоянно ме преследва", призна 38-годишният Сисе пред SoFoot.
Сисе се отказа от футбола през 2015 г. поради контузия, но след това се завърна, като игра за швейцарския  Ивердон и италианския Виченца 1902.
 
"Знаете как е с голмайсторите. Ние обичаме цели, обичаме постиженията - 25, 50, 75 ... Аз се спрях на 96, но има четири гола, които много ми липсват. Затова искам да се върна в Лига 1. Ако някой клуб ме вземе, мога да ги вкарам за два-три месеца. Доста съм упорит и когато имам цел, правя всичко, за да я постигна.
 
Готов съм да се върна и да играя без заплащане, така че няма голям риск за клубовете. За момента не съм в напреднали разговори с никого, но се надявам да се появят кандидати", каза още нападателят.
 
Във Франция Сисе е играл за Оксер, Марсилия и Бастия, а колоритна му клубна кариера включва още Ливърпул,  Панатинайкос, Съндърланд, Лацио, Куинс Парк Рейнджърс и Кубан Краснодар.
 
Нападателят има девет гола в 41 мача за Франция.