Вратарят на Бастия Микаел Ландро призна, че никога не си представял, че ще му трябва само един мач, за да подобри рекорда за най-много мачове в Лига 1.

При победата с 2:0 над Евиан Тонон Гаяр в неделя 34-годишният бивш френски национал изравни постижението на Жан-Люк Етори, който има 602 шампионатни мача във френския елит (всичките до един с екипа на Монако). В сряда Ландро почти сигурно ще счупи поставения през 1992 година рекорд, като започне титуляр в корсиканското дерби срещу Аячо.

Интересното в случая е, че стражът записва своя първи мач в Лига 1 за Нант през 1996 година, но тъкмо на стадиона на днешния си тим - „Стад Арман Цезари“.

„Когато изиграх първия си двубой, дори не съм си представял, че днес ще бъда тук. Играта изисква много усилия, трудна е, но ето, че съм тук“, сподели Ландро.

Постижението на играча бе отчетено от феновете на Нант през уикенда, които издигнаха банер в негова чест при загубата от Гингам с 0:1. „Видях това по телевизията. Много ме трогнаха. Толкова много спомени от времената в Нант ме връхлетяха. Не ми беше лесно, защото тогава трябваше да се готвя за мач. Ние обаче спечелихме без да ни вкарат, така че се насладих на момента“, каза Ландро.