В Монпелие вече са се примирили, че през лятото ще се разделят с двама основни футболисти – плеймейкъра Реми Кабела и защитника Бенджамин Стамбули.

Първият минава за един от най-атрактивните футболисти на Стария континент в момента, като Нюкасъл пробва да го привлече през януари, но срещна твърдия отказ на настоящия му клуб.

От друга страна бившият младежки национал на Франция Стамбули също привлича значителен интерес, който трудно ще бъде удържан, когато трансферният прозорец се отвори отново през юли.

И двамата играчи имат достатъчно дълги договори с Монпелие, че да осигурят справедливи суми, които да постъпят в касата на френския тим. Най-вероятно с парите от техните продажби клубът ще се пробва да привлече за постоянно дошлия под наем от Милан през зимата М'Байе Нианг.

„Бъдещето на Стамбули? Това вече е уредено, той ще напусне. Най-вероятно Кабела ще го последва“, обяви президентът на Монпелие Луи Николен. Той разкри, че най-вероятно ще прекрати споразумението си Динамо Киев, който взе голямата звезда на тима Юнес Беланда през лятото на 2013 година. Украинците обаче все още не са се издължили напълно и почти сигурно мароканецът ще се върне в Лига 1.