Олимпик Лион продължава да оказва напрежение върху шампиона на Франция Пари Сен Жермен, като този път спечели с 2:0 домакинството си срещу Евиан Тонон Гаяр в 35-ия кръг на Лига 1. Клеман Грение откри резултата за „хлапетата“, а Александър Лаказет вкара 27-ото си попадение в шампионата, за да оформи победата.

Обстрелът към вратата на Бенджамин Лероа започна още в 6-ата минута, когато Грение опита късмета си от пряк свободен удар, а топката профуча малко над гредата. И гостите обаче показаха, че не идват като обречени – в 12-ата минута Адриен Томасон проби с огрома лекота покрай бранителите на домакините и Антони Лопес трябваше да се намесва решително.

Неговият колега Лероа блесна още веднъж секунди по-късно, като този път отказа Клинтън Нджие.

В 20-ата минута обаче стражът нямаше какво да направи след перфектно изпълнен фаул от Грение. Макар и на неудобна за десния си крак позиция, френският национал завъртя чудесно кълбото над стената от около 24 метра по диагонала и намери близкия горен ъгъл за 1:0.

След гола домакините пропиляха още няклоко изгодни шанса, преди в 38-ата минута Дани Нунко да ги улесни прекалено. Бранителят влезе грубо в краката на Толисо малко зад точката на дузпата и реферът наду свирката. Лаказет беше безупречен с мощен шут високо в центъра на вратата за 2:0.

След паузата играчите на Хубер Фурние за трети път пратиха кълбото в мрежата за Лероа, но съдиите правилно отмениха гола на Нджие в 52-ата минута заради засада. В края на срещата Лион отново вдигна оборотите, но след серия от пропуски резултатът се запази непроменен.

Така поне временно Олимпик се изравни по точки на върха с ПСЖ, като двата тима имат по 71 в актива си. Третият Монако е далеч назад с 62 пункта. Евиан от своя страна остава под чертата – 18-а позиция с 37 точки, но само на точка зад 17-ия Реймс.